Brodski Stupnik 2023Članovi udruge 108. brigade ZNG RH prisustvovali su obilježavanju dana Općine Brodski Stupnik

Općina Brodski Stupnik 8. rujna 2023.g. proslavila je svoj dan, a svečani dio obilježavanja 30. obljetnice postojanja ove općine obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Svečana sjednica bila je prilika da općinski načelnik Goran Jelinić govori o postignućima u proteklih godinu dana i ukupnom unapređenju života stanovništva, te planovima za naredno razdoblje.

Prisjetili su se stanovnici Brodskoga Stupnika svih u povijesti zaslužnih za slobodnu i neovisnu Domovinu i položili vijence ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je nazočio i župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, održana je pod predsjedanjem Zlatka Prskala i u nazočnosti brojnih gostiju među kojima su bili i načelnici susjednih općina.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine dodijeljena su ovogodišnja općinska priznanja najzeaslužnijim institucijama i pojedincima. Najznačajnija nagrada Grb Općine dodijeljena je generalu u miru, gospodinu Mladenu Markaču. Uz Grb dodijeljena mu je i titula počasnog građanina Općine za naročite zasluge od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Brodski Stupnik.

Od srca im još jednom čestitamo te svim stanovnicima Općine Brodski Stupnik i vodstvu općine čestitamo Dan općine!

Brodski Stupnik 2023

Povratak na naslovnicu