Mesic Davor 01Ovim putem javljamo tužnu vijest da nas je u 52. godini života napustio još jedan domoljub i hrvatski vitez, DAVOR MESIĆ iz Slavonskog Broda, dragovoljac Domovinskog rata i nekadašnji pripadnik 108. brigade ZNG RH.

Posljednji ispraćaj našeg brata po oružju biti će u utorak, 4. listopada 2022.g. u 14:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Hvala ti na svemu i laka ti bila hrvatska gruda koju si neizmjerno volio! Počivao u miru Božjem!

Oriovac 2022 01U petak 30. rujna 2022.g. u Oriovcu je svečano i dostojanstveno obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja s područja općine Oriovac te susjednih općina Brodski Stupnik i Sibinj u Domovinskom ratu.

Obilježavanje je započelo Svetom misom koju je predvodio župnik Vicko Obradović, poslije koje su mnogobrojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u parku Oriovac.

Na komemorativnom skupu koji je održan u oriovačkom domu nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti, izaslanik Predsjednika RH brigadir Ivica Pejaković zapovjednik Dočasničke škole u Požegi, izaslanik Vlade RH i Hrvatskog sabora župan dr. sc. Danijel Marušić, predsjednica Udruge 108. brigade ZNG RH Paula Vdovjak, izaslanik Ministarstva Hrvatskih branitelja general Ivan Obrovac, kao i predsjednik Općinskog vijeća Matija Jošić i načelnik Antun Pavetić.

FB IMG 1664449600553U Novoj Gradiški je 27. rujna 2022.g. prigodnom svečanošću obilježena 31. obljetnica ustroja 121. brigade HV-a Nova Gradiška, koja je tijekom Domovinskog rata dala veliki i nemjerljivi doprinos obrani i oslobađanju hrvatskog teritorija od agresorskih jugo-srpskih okupacijskih snaga.

Okupljanje uzvanika bilo je kod spomen obilježja poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški gdje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni, a isto je učinjeno i kod kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Među mnogobrojnim uzvanicima, na ovoj obljetnici su bili i predstavnici Udruge 108. brigade ZNG Paula Vdovjak i Ivan Begović.

FB IMG 1664449775028Obilježena 31. obljetnica osnutka 122. brigade HV-a

U okviru programa „Zvonila su zvona katedrale naše“ u ponedjeljak 26. rujna 2022. godine u Đakovu je obilježena 31. obljetnica osnutka 122. brigade HV-a Đakovo, a čiji su se nekadašnji pripadnici, danas braniteljski veterani, prisjetili 26. rujna 1991. godine.

Na obilježavanju godišnjice su prisustvovali su i članovi 108. brigade ZNG RH Paula Vdovjak i Mladen Bebek.